Tornen els Grans Interrogans de la Ciència

8 d'octubre de 2021

Tornen Els grans interrogants de la ciència, el cicle de xerrades gratuïtes organitzat pel SIGMA, l’Ajuntament d’Olot i el PEHOC que cada mes explica de manera  clara,  amena  i  entenedora  qüestions  científiques  i  tecnològiques. Amb la col·laboració d’un comitè científic assessor, es programen diverses xerrades sobre temes d’actualitat que ofereixen experts en la matèria en qüestió.

Totes les xerrades tenen lloc els divendres, a les 19 h. La primera sessió d’aquesta quinzena edició d’Els grans interrogants de la ciència serà el divendres dia 15 d’octubre i anirà a càrrec dels vulcanòlegs Gerardo de Jesús Aguirre i Xavier de Bolòs, que parlaran dels volcans de Mèxic i  el seu impacte  en la societat.

El programa, que s’allargarà fins al mes de juny, inclourà temes diversos com la física de la música, l’impacte dels microplàstics a la fauna marina, el gat fer a l’Alta Garrotxa, el  transplantament  d’úter  o els  negacionistes  de  la  pandèmia de la COVID-19, entre d’altres.

“Què  en  sabem  dels  volcans?  Els  volcans  de  Mèxic  i  el  seu  impacte  en  la societat.”, a càrrec de Gerardo de Jesús Aguirre i Xavier de Bolós. Divendres 15 d’octubre, sala El Torín.

Programa complet dels grans interrogants de la ciència 2021-2022:

“Com afecten els microplàstics a la fauna marina?”, a càrrec d’Odei Garcia-Garin. Divendres 22 d’octubre, sala El Torín.

“Què ens pot dir la física de la música? Passejada per la física de la música, de Pitàgores als Beatles’’, a càrrec d’Àlvar Sánchez. Divendres 16 de novembre, sala El Torín.

“Guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2021”. Divendres 17 de desembre, sala El Torín.

“Dades i models matemàtics: què hem après durant la pandèmia?”, a càrrec de Daniel López. Divendres 21 de gener, sala El Torín.

“Trasplantament d’úter: realitat o ficció”, a càrrec de Mariona Rius. Divendres 4 de febrer, sala El Torín.

“Epigenètica i obesitat”, a càrrec de Jèssica Latorre. Divendres 18 de febrer, sala El Torín.

“Comunitats energètiques”, a càrrec de Francesc Pujol. Divendres 4 de març, sala d’actes de l’Espai Cràter.

“Per què proliferen els  negacionistes  de la pandèmia, les  pseudociències i  els xarlatans?”, a càrrec de Daniel Arbós i Labairu. Divendres 18 de març, sala d’actes de l’Espai Cràter.

“El gat fer a l’Alta Garrotxa: Quin és el seu estat poblacional i genètic?”, a càrrec de Pau Federico Arché. Divendres 22 d’abril, sala d’actes de l’Espai Cràter.

“Què   ens   pot   ensenyar   la   neurociència   sobre   el   lliure   albir?”,   a  càrrec d’Elisabeth Parés Pujolràs. Divendres 20 de maig, sala d’actes de l’Espai Cràter.