Taller de reparació de bicicletes per la prevenció de residus

20 de novembre de 2018

Del 17 al 25 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’una iniciativa que promou durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, la implementació d’accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquestes accions de sensibilització tenen per objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa i fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus

Les accions implementades es regeixen per les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes i reciclar el material. Les 3 R representen les opcions que haurien de tenirse en compte en primer lloc a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus.  En total, i entorn a aquesta estratègia, s’han organitzat més de 14.000 activitats a tot Europa.

El Consell Comarcal, conscient de la importància de la prevenció i la reutilització de residus (premisa que ha considerat en tot moment durant la redacció del nou Pla de Gestió de Residus recentment aprovat), ha organitzat una activitat centrada en ensenyar a reparar les bicicletes dirigida als alumnes de les escoles verdes de la comarca. Concretament s’ha impartit a l’escola Volcà Bisaroques, a l’escola de la Bòbila, a l’escola Pia i a l’IES Bosc de la Coma. Tots aquests centres participen de l‘Activitat VoltOlot, la pedalada que fan conjuntament els alumnes per la ciutat d’Olot, i el taller de reparació de bicicletes s’ha plantejat com a una activitat complementària.

Els tallers han estat impartits per alumnes i professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de “Conducció d’activitats físicoesportives en el medi natural” de l’Escola Pia d’Olot. L’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ha realitzat les activitats d’educació ambiental associades.

A més d’aquests tallers als centres educatius, el proper dissabte 24 de novembre, es donarà continuitat a l‘activitat, aquest cop oberta a tota la ciutadania. De 10h a 12h del matí es realitzarà el taller de reparació de bicicletes a la Plaça Major d’Olot i tot seguit es realitzarà una pedalada popular per la ciutat. Serà una passejada molt fàcil i agradable a l’abast de tota la família i oberta a tot el públic.