Olot posa en marxa una àrea d’esbarjo per a gossos

17 de febrer de 2023

Ubicat a la llera del riu Fluvià entre el carrer Josep Maria Folch i Torres i la Ronda de les Fonts, es tracta d’un espai de 1.000 metres quadrats totalment delimitat perquè els animals hi puguin córrer lliurement, interactuar, relacionar-se i, fins i tot, entrenar les seves habilitats d’agilitat.

Actualment, s’estan ultimant els darrers elements d’aquesta nova àrea d’esbarjo per a gossos de 1.000 metres quadrats i que compta amb una font doble, papereres, un dispensador de bosses per a recollir els excrements i una zona tancada pensada per a cadells o animals en període d’aprenentatge i socialització. A més, l’espai també disposa de zona d’estada per als propietaris i propietàries amb bancs, a part d’il·luminació i arbrat i diversa vegetació autòctona.

S’hi pot accedir directament des del carrer Folch i Torres a través d’un nou camí i la seva posada en marxa ha comptat amb la col·laboració de l’entitat animalista Fundació Fauna. A més, el parc també disposa d’una doble sortida de seguretat per evitar que les mascotes s’escapin i, tota l’àrea, està delimitada amb una tanca de color verd orgànica d’1,20 metres d’alçada que facilita la integració del recinte amb tot el conjunt natural. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, destaca la importància del nou espai d’esbarjo per a gossos que, properament, s’anirà finalitzant incorporant un conjunt d’elements d’agilitat i millorant el seu entorn i accés connectant-ho amb el camí vora riu. “L’esbarjo és un element imprescindible pel benestar dels gossos que tenen la necessitat de relacionar-se i interactuar amb altres membres de la seva espècie. D’aquí que en zones urbanes es creïn zones d’esbarjo per a ells” assenyala al regidor Sellabona.