Campanya per a la tinença responsable d’animals de companyia a Olot

8 de febrer de 2023

Amb l’inici del mes de febrer ha començat una nova campanya informativa per a la tinença responsable d’animals de companyia a la ciutat d’Olot. Una agent cívica s’encarrega, de forma coordinada amb la Policia Municipal, de recórrer diferents espais de la ciutat pe recordar als propietaris d’animals de companyia les seves obligacions cap als animals. Se’ls informa de la necessitat que l’animal estigui degudament identificat i censat així com de la importància de respectar aspectes de convivència com treure a passejar el gos acompanyat amb corretja, que els lladrucs no molestin els veïns o recollir-ne els excrements de la via pública.

En relació a aquest últim punt, seguint amb la iniciativa dels anys anteriors, la campanya consisteix en identificar amb una banderola els excrements que es troben a la via pública, ja sigui en el paviment com en zones verdes. És una activitat molt visual que convida a la reflexió sobre com el conjunt d’actes incívics poden arribar a ser una problemàtica social, afectant a tota la ciutadania. L’any 2016 va ser la primera edició d’aquesta campanya que es realitzarà durant aquests pròxims dies. Tot i que durant l’any, s’organitzen diferents campanyes, la iniciativa es troba a disposició durant tot l’any als ciutadans que consideren que, a causa d’una problemàtica concreta, vol tenir-ne a la seva disposició.

Segons les dades del cens de l’Ajuntament d’Olot, a finals de 2022 hi havia registrats 3.440 animals de companyia a la ciutat.