Els infants d’Olot pensen com millorar els jardins de la Torre Malagrida

31 de gener de 2019

Representants del Consell dels Infants es van reunir ahir a la tarda a la Torre Malagrida on van rebre l’encàrrec de l’alcalde perquè pensin propostes de millora dels seus jardins. 380 alumnes participen aquest any del Consell dels Infants d’Olot.

El Consell dels Infants d’Olot arriba aquest curs 2018-19 la seva quarta edició. Un total de 380 alumnes formen part d’aquesta proposta de participació infantil de l’Ajuntament d’Olot que treballa amb l’alumnat de 5è de primària de totes les escoles de la ciutat.

Enguany el tema escollit pels nens i nenes ha estat LA SALUT. A partir de les sessions de treball a l’aula, que es realitzen durant el segon trimestre del curs, aniran identificant els problemes i les situacions a resoldre i millorar relacionades amb la salut i les seves diferents dimensions, com ara l’alimentació, l’activitat física, la salut emocional o els hàbits saludables, entre d’altres. I acabaran la feina fent un seguit de propostes que es presentaran al Ple Extraordinari del Consell dels Infants que tindrà lloc el 25 d’abril al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot.

Dos infants de cada classe formen part del grup de Representants del Consell dels Infants. Una trentena de nens i nenes es reuneixen un cop al mes a la tarda, fora de l’horari escolar, per treballar sobre un encàrrec que avui els ha fet l’alcalde de la ciutat. Josep M. Corominas -acompanyat del regidor d’Educació Pep Berga, Montse Riera, tècnica de l’IME i David Soler de la Fageda-, els ha demanat que treballin per millorar i dinamitzar els jardins de la Torre Malagrida, l’espai on es reuneix habitualment el grup de Representants del Consell dels Infants d’Olot.

Per poder treballar bé aquest encàrrec, els infants tindran l’ajuda dels tècnics del Consorci SIGMA i dels jardiners de La Fageda. La idea és fer que els jardins de la Torre Malagrida millori els aspectes relacionats amb la jardinera i l’estat de conservació exterior, així com aconseguir que més persones els utilitzin per passar-hi bones estones. A final de curs es podran veure els primers resultats de la feina que faran durant aquests mesos.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus  objectius principals és donar a conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. Treballar amb els nens i nenes per a que coneguin, pensin, reflexionin, proposin, participin i es comprometin amb la seva, i amb la nostra ciutat, afavorirà que tinguem una ciutat viva, activa, participativa i inclusiva.

Més informació: www.conselldelsinfantsolot.cat