Curs sobre l’ús de desfibril·ladors a Olot

17 de maig de 2023

El pròxim 30 de maig l’Espai Bufador – situat al carrer Rei Martí l’Humà 9 – acollirà una sessió formativa de 4 hores per capacitar als assistents sobre l’ús adequat dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA) així com ensenyar els coneixements i habilitats necessàries per poder aplicar els protocols de suport vital bàsic. En concret, la formació es portarà a terme de 18 a 22 hores i permetrà aportar informació clau a l’hora d’ajudar a salvar vides així com reconèixer ràpidament una parada cardiorespiratòria, saber realitzar una reanimació cardiopulmonar i portar a terme el suport vital bàsic eficaçment.

D’aquesta manera, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, DIPSALUT, i l’Ajuntament d’Olot ofereixen aquesta formació destinada a la ciutadania perquè disposi dels coneixements suficients en cas que hagin de fer ús d’aquests aparells. La sessió s’acredita amb el lliurament d’un certificat d’assistència amb aprofitament de curs.

Segons els experts, la supervivència de les persones afectades per una aturada cardíaca depèn d’un diagnòstic ràpid i un tractament immediat. Els DEA són dispositius mèdics que permeten identificar les aturades cardíaques i intentar revertir-les. Estan creats perquè puguin ser utilitzats per personal no mèdic –sempre que estiguin formats– com una primera actuació fins a l’arribada dels serveis mèdics especialitzats.

27 desfibril.ladors a diferents punts d’Olot

Olot disposa actualment de 27 desfibril·ladors – entre fixos i mòbils – repartits arreu de la ciutat. Aquestes últimes setmanes s’han incorporat 8 desfibril·ladors nous als 19 equips ja existents a diferents punts d’Olot, distribuïts entre diferents equipaments municipals i vehicles de la Policia Municipal d’Olot Els nous desfibril·ladors instal·lats a la via pública estan associats als següents equipaments:

  • Espai Cràter
  • Teatre Principal – Plaça 1 d’Octubre
  • Pavelló Firal
  • Camp de futbol de l’Olot

Des del 2013 Olot compta amb una xarxa d’11 desfibril·ladors fixos a la via pública situats en diversos emplaçaments com la Piscina Municipal, el camp de futbol del Morrot, la carretera de les Tries, els pisos assistits del Parc Nou i de la Plaça Balmes, l’estació d’autobusos així com l’estadi d’atletisme, els pavellons d’esports, la Plaça de Sant Miquel, el geriàtric Montsacopa i el camp de futbol de Sant Roc. A part, des de fa 10 anys, la Policia Municipal d’Olot també disposa de 4 DEA mòbils, associats a vehicles del cos policial, per poder actuar amb celeritat en cas de necessitat.

Podeu trobar més informació i realitzar la corresponent inscripció al curs a: https://dipsalut.iformalia.es/ofertaformativa/ficha-1386