Segona edició del Postgrau en Arboricultura Urbana

10 de maig de 2021

En els últims anys l’arboricultura urbana ha tingut un desenvolupament molt ràpid, passant en poc temps, d’una gestió poc específica en relació a l’arbrat a una necessitat de gestionar l’arbrat urbà de forma multidisciplinar tenint en compte el disseny, la gestió o el manteniment entre altres elements d’aquest arbrat com un element diferenciador de la infraestructura urbana.

Davant d’aquesta nova visió els municipis es troben amb una manca de professionals formats i titulats en aquesta matèria, a diferència d’Europa i Amèrica del Nord que ja fa temps que existeixen professionals titulats per desenvolupar aquestes tasques.

Amb l’objectiu de recollir aquest creixent interès i aquesta necessitat de formar els professionals d’aquest àmbit, des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Universitat de Girona, amb la col·laboració del Consorci SIGMA entre d’altres, es va impulsar el curs 2020-2021 la 1a edició del Postgrau en Arboricultura Urbana, primera oferta formativa d’aquest àmbit a Catalunya.

La primera edició va comptar amb la participació de 23 alumnes d’arreu de Catalunya. Ara s’obre el període d’inscripcions per la 2a edició que començarà el proper mes d’octubre (curs 2021-2022). Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar fins al pròxim 30 de juny.

El postgrau es divideix en tres blocs diferents: l’arbrat urbà, la gestió i el disseny urbà. Per aquesta edició el format del curs serà híbrid, de manera que l’alumne podrà escollir si segueix la formació de forma presencial o en streaming.

La inscripció i qualsevol dubte relacionat amb el curs es pot gestionar a través de la pàgina web de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.