Recollida de poda per a particulars a Olot

24 de març de 2023

Actualment, arreu d’Olot es poden trobar contenidors destinats a la recollida de restes vegetals – fulles i gespa – procedents dels jardins particulars de la ciutat. Pel que fa a les restes de poda, els veïns han de gestionar-ho personalment dirigint-se a la Planta de Compostatge.

Amb la voluntat de facilitar la gestió d’aquest residu orgànic i potenciar la recollida selectiva a la ciutat, l’Ajuntament d’Olot i el Consorci SIGMA han engegat una prova pilot per a la recollida de les branques i troncs procedents de la poda d’arbres dels espais particulars. Per això, s’han habilitat 5 punts a la ciutat on es podran trobar els nous contenidors. Concretament, s’han instal·lat als barris següents:

• Mas Baix, carrer Pic del Bac

• El Xiprer- Les Planotes, carrer Llenyataire – Joan Deu

• El Morrot, Plaça del Morrot

• Bonavista, carrer Bruc – carrer Viola

• Montolivet, carrer Clavells

La prova pilot estarà operativa els mesos que es genera més quantitat de poda i la recollida es farà amb freqüència setmanal. Es tracta d’un servei únicament per a particulars i, per tant, les empreses i professionals de la jardineria no poden fer-ne ús i han de recórrer als gestors de residus autoritzats amb els quals treballen habitualment.

En aquests contenidors només s’hi poden dipositar restes de podes; és a dir: branques d’esporga i troncs, sense bossa. No s’hi poden llençar cendres, pedres, runa ni cap altre residu que no sigui material vegetal dels jardins dels habitatges de la ciutat. Tampoc s’hi poden dipositar les bosses o saques.

Les bosses de gespa segada i altres restes vegetals més petites com fulles o branquillons, de poca quantitat, cal continuar dipositant-les als contenidors de color marró. En cas que les quantitats siguin importants, s’aconsella dirigir-se a la Planta de Compostatge de la Garrotxa situada a la carretera de les Feixes.

Totes les restes de poda recollides seran tractades i triturades setmanalment a la Planta de Compostatge d’Olot. En cas de trobar els contenidors plens, cal contactar amb el Consorci SIGMA, situat a la Carretera de Riudaura, 94 al telèfon 972 27 48 71.

Pel que fa a la Planta de Compostatge de la Garrotxa el seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h i els dissabte de 9 a 12h. El seu telèfon 972 27 64 27.