Noves actuacions de prevenció del mosquit tigre a Olot

2 de juliol de 2018

La seu del Consorci SIGMA ha acollit una xerrada sobre les mesures de prevenció que cal tenir en compte per controlar el mosquit tigre. Impartida per Joan Basí, tècnic del Programa per a la vigilància, seguiment i control del mosquit tigre a la demarcació de Girona que coordina DIPSALUT, s’ha dirigit a tècnics de diverses àrees de l’ajuntament d’Olot i també ha comptat amb l’assistència de personal d’altres ajuntaments de la comarca. La sessió que ha ajudat a aclarir dubtes i a millorar el coneixement en relació a les mesures preventives a prendre per fer front al mosquit tigre.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Olot ha sol·licitat a Dipsalut la instal·lació d’una parada informativa per sensibilitzar la població de les actuacions de prevenció que es poden aplicar per evitar la proliferació del mosquit tigre. El punt informatiu s’ubicarà davant l’Ajuntament d’Olot els dies 23 de juliol i el 27 d’agost.

L’Ajuntament també proporciona als hortolans de la ciutat, de forma gratuïta, tela mosquitera per cobrir els bidons i altres recipients que continguin aigua i puguin actuar com a punt de cria del mosquit. Les persones interessades cal que es dirigeixin al Consorci SIGMA, a la carretera de Riudaura 94 d’Olot. Amb el que portem d’any s’ha repartit tela per cobrir més de 240 bidons.

Cal remarcar que la temporada comença amb una presència significativa de mosquit tigre, ja que les abundants precipitacions del passat mes de maig juntament amb les altes temperatures actuals, han beneficiat el seu desenvolupament. És important potenciar les accions de sensibilització, amb la finalitat que els ciutadans coneguin bé les mesures de prevenció per evitar la proliferació del mosquit tigre, ja que es manté una situació favorable pel seu creixement.