Observatori per al desenvolupament sostenible de la Garrotxa 2022

30 de març de 2023

Ja s’ha publicat la novena edició de l’Observatori per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa. Enguany l’Observatori canvia de rumb per transformar-se en l’eina de seguiment i avaluació del Fem Garrotxa, el Pla Estratègic Participatiu 2020-2030, el qual adapta els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als Objectius per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa (ODG). L’objectiu de l’Observatori és que, a través de dades objectives, es pugui elaborar  una anàlisi objectiva de la realitat de la Garrotxa i veure com les accions que es desenvolupen a la comarca canvien la direcció cap a la sostenibilitat i la resiliència d’aquesta.

Des del seu inici, l’Observatori és fruit del treball conjunt entre més de 20 entitats de la comarca, tant públiques com privades, i està codirigit per DinàmiG, Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, CASG, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, SIGMA, i el Consorci de l’Alta Garrotxa, així com amb la participació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

L’informe de l’Observatori publicat aquest 2023, referit a les dades de 2021 i algunes de 2022, inclou una gran quantitat d’informació que es caracteritza per l’objectivitat de les dades i el treball en xarxa i permet una visió transversal de la comarca.

Aquest any, a diferència dels altres anteriors, no es fa una publicació del document imprès en format llibret per la complicació en l’adaptació del format anterior cap a l’actual i la necessitat d’ampliar la informació explicativa més enllà de les infografies que es feien anteriorment. La publicació es troba disponible a la pàgina web de l’observatori.

L’Observatori 2022 està estructurat d’acord amb els Objectius per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa (ODG) i aquests estan agrupats en quatre grans eixos: planeta, persones, prosperitat i governança. Cada objectiu incorpora diferents reptes que, al seu temps, incorporen diferents propòsits.

Els indicadors presents al document donen resposta, principalment, als propòsits, així com a alguns reptes. A més dels indicadors, també s’incorporen diferents semàfors que fan referència al grau de compliment dels propòsits i dels reptes, si s’escau.

Podeu consultar tota la documentació a: www.observatorigarrotxa.cat