La Garrotxa, entre les 10 comarques catalanes que més reciclen

11 de juliol de 2019

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, van presentar el passat dilluns les dades de generació de residus municipals a Catalunya durant l’any 2018.

Entre les dades que van explicar en roda de premsa, el conseller va destacar que ja són deu les comarques catalanes que han recollit més del 50% dels residus de forma selectiva, entre elles, la Garrotxa. Durant el 2018, han estat, començant per la de millors resultats, Osona, el Priorat, el Pallars Sobirà, la Terra Alta, el Moianès, la Segarra, la Garrotxa, la Conca de Barberà, el Montsià, i l’Alt Urgell. Aquests nivells es donen, en gran mesura, gràcies a la implantació de sistemes altament eficients de recollida selectiva. La Garrotxa, amb un percentatge de reciclatge del 52,72% es situa com la setena comarca que més residus recull de forma selectiva. Encapçala la llista la comarca d’Osona, amb un 61,66%.

Per continuar millorant els resultats a la Garrotxa, el Consell Comarcal, a través del SIGMA i amb la col·laboració dels ajuntaments, continua treballant en la implantació definitiva de nous sistemes més eficients de recollida de residus en proximitat. Concretament, el passat més de juny van entrar en funcionament noves proves pilot de recollida selectiva a diversos nuclis de població dels municipis de Santa Pau i Argelaguer. El sistema triat en aquesta nova prova, amb contenidors tancats, targetes identificatives i bosses codificades pretén optimitzar les dades de recollida selectiva, mitjançant una tria més conscient per part dels veïns i veïnes. A finals d’any es preveu tenir els resultats d’aquesta nova prova, que suposarà un pas endavant per implementar aquest sistema a gran part de la comarca.