Fer-ho bé costa poc

14 de desembre de 2022

El Consell Comarcal de la Garrotxa, amb la participació del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa – SIGMA, posa en marxa una campanya per fomentar la correcta separació de residus domèstics i l’ús adequat dels sistemes de recollida de residus en proximitat. La campanya vol ser propera i pretén que la ciutadania augmenti el seu grau de conscienciació envers la importància d’una bona separació dels residus i del seu impacte al medi ambient. En definitiva, vol conscienciar en favor de dipositar els residus als contenidors de manera correcta i evitar l’abandonament a la via pública de  mobles, electrodomèstics o altres andròmines.

Aquesta campanya posa el focus en aquelles persones que no ho fan bé i quines són les reaccions que es generen a la societat en veure que, per manca de voluntat, s’abandonen escombraries al carrer o no es recicla de manera correcta. La campanya també recorda on ha d’anar cada residu i les conseqüències que, a nivell ambiental, suposa no triar ni reciclar.

La campanya, creada per l’empresa Gingko Audiovisuals, inclourà també una part més divulgativa, on s’explicarà a la ciutadana, a través d’un tríptic informatiu senzill i molt visual, com es distribueixen els recursos de la taxa d’escombraries, i també s’elaboraran materials que recordin els telèfons i recursos que els garrotxins i garrotxines tenen a la seva disposició per a la gestió i reciclatge de qualsevol tipus de residu.

Aquesta campanya de comunicació arriba una vegada s’ha desplegat a divuit municipis de la Garrotxa el sistema de gestió de residus amb contenidors tancats i obertura amb targeta. Un sistema de recollida que ja funciona en una gran part de la comarca i amb el qual ja s’han distribuït unes 12.000 targetes d’obertura individualitzades. Es tracta d’un sistema que ha tingut bona acceptació, doncs no suposa cap restricció horària per dipositar els residus als contenidors.

A través dels anuncis i materials creats, el Consell Comarcal de la Garrotxa vol consolidar l’ús correcte dels contenidors i evitar que algunes persones abandonin residus i trastos a l’espai públic, amb el malestar i impacte econòmic i ambiental que aquest acte incívic suposa. Per aquesta raó, la campanya se centra en la idea de “Fer- ho bé costa poc”, perquè actuar de manera correcta en la gestió de residus no suposa un gran esforç i és una responsabilitat col·lectiva que, a més, també genera un retorn mediambiental i econòmic a la societat.

La campanya, que s’estendrà al llarg del primer trimestre de l’any 2023, inclourà l’edició de tríptics, cartells, flyers i bosses de compra.