Aquest dimecres 12 de juny s’ha celebrat la última trobada del Consell dels Infants d’Olot. S’ha fet a la Torre Malagrida, on cada mes s’han reunit la trentena de nens i nenes que s’han convertit en representants del Consell dels Infants. Aquesta última trobada ha tingut per objectiu repassar i visibilitzar tota la feina feta durant el curs, tan a les aules com a les reunions dels dimecres a la tarda, amb totes les persones que han participat en el projecte d’aquest curs: els infants i les seves famílies, els tècnics de SIGMA i els professionals de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, a més dels tècnics i dinamitzadors de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot.
Des de l’Ajuntament, tal i com es van comprometre en el Ple extraordinari del Consell dels Infants d’Olot que es va celebrar el dijous 25 d’abril, s’ha fet arribar per escrit les respostes a les propostes que els Representants hi van presentar. En l’edició d’aquest curs 2018-2019, que és la 4a del Consell dels Infants, s’ha tractat el tema de LA SALUT, i de les 16 propostes que es van presentar, des del consistori es treballarà per tirar endavant diferents accions com la millora als parcs, la neteja de boscos, el dia de la salut i els cotxes elèctrics.
També hi ha hagut un espai per tractar les propostes que els infants van fer per tal de millorar i donar a conèixer els jardins de la Torre Malagrida. En aquest sentit, i tal com ha avançat el regidor d’Educació en funcions d’Olot, Pep Berga, s’estudiarà com es poden tirar endavant les següents: fer activitats relacionades amb la jardineria, una campanya de difusió dels jardins i organitzar-hi visites guiades. El tècnic del SIGMA, Marc Arimany, el cap de de pediatria de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Anton Foguet, i la tècnica de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, Montse Riera, també han destacat la feina feta durant aquest curs amb els infants.
El Consell dels Infants és un espai important per a l’Ajuntament d’Olot perquè ajuda a entendre com els nens i nenes de la ciutat veuen els temes que també es treballen des d’altres àmbits. Les propostes que es presenten sempre es llegeixen i es valoren atentament i es valoren totes com a positives, encara que n’hi hagi algunes que no puguin prosperar. Els objectius principals del projecte són potenciar i dinamitzar la participació dels infants, fent possible el debat sobre la vida de la ciutat. Promoure un escenari que esdevingui educatiu a la vegada que participatiu. Promoure un espai on els infants es puguin expressar en relació als temes que els interessen alhora que aprenen els valors democràtics. Fer possible que els infants siguin subjectes actius de la nostra societat. I donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó tots els aspectes relacionats amb la ciutat, desenvolupant així una major sensibilitat cap a la relació entre ciutat i infant.
En el Consell dels Infants del 2019, hi ha participat els alumnes de 5è de totes les escoles d’Olot. Un total de 380 escolars que han fet tres sessions de treball a les aules per treballar el tema que van escollir, la salut, i elaborar les 16 propostes que es van presentar al Ple de l’Ajuntament. A més de cada grup-classe, hi ha hagut dos representants, 32 en total, que s’han reunit de manera mensual en les Trobades de Representants.
Mes informació: http://www.conselldelsinfantsolot.cat/