Alumnes de les escoles verdes pedalen per una mobilitat saludable

8 de novembre de 2018

Alumnes de les escoles verdes pedalen per na mobilitat saludable, sostenible i ecològica. Aquest dimecres, els estudiants dels centres de secundària (Escola Pia, INS La Garrotxa i INS Bosc de la Coma) han participat del VoltOlot i divendres ho faran els de primària (Escola Pia, Escola Volca Bisaroques i Escola La Bòbila).

VoltOlot és una activitat educativa que recorrent els carrers de la ciutat vol visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, el Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

Un total de 205 alumnes i 12 docents fan junts un recorregut per la ciutat. Enguany el format de l’activitat ha canviat respecte les anteriors edicions. Així doncs, a les 10h del matí els alumnes dels centres participants han sortit pedalant fins al recinte firal. Allà, s’han trobat amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença han començat el recorregut conjunt per la ciutat.

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer transmetre als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió animar a la ciutadania a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat.

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i les noies que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta. A més aquest curs, com a novetat, també faran un taller de reparacions de bicicletes organitzat des del Consell Comarcal de la Garrotxa.