Sortida per a conèixer els escarabats de la Moixina

20 de maig de 2024

El proper dissabte 1 de juny l’Ajuntament d’Olot, a través del Consorci SIGMA, i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, han organitzat una sortida divulgativa per a conèixer els escarabats de la Moixina.

Els escarabats (Ordre Coleoptera) són el grup d’insectes amb més espècies diferents i que trobem en tots els hàbitats de la Terra. N’hi ha que s’alimenten de diferents parts de plantes i fongs, altres de fusta morta i matèria orgànica en descomposició, molts són depredadors d’invertebrats, i per aquesta raó, els trobem a tot arreu: prats, boscos, rius i basses, i fins i tot dins de casa nostra.

Aquesta sortida s’emmarca dins el projecte “Catàleg de biodiversitat dels paratges de la Moixina i del Parc Nou”, i es tracta d’una activitat per a tots els públics amb l’objectiu principal d’observar la major part d’escarabats que viuen a diferents punts dels paratges de la Moixina. Descobrirem les seves formes i colors, els seus cicles vitals i la gran diversitat d’adaptacions que presenten i que els permeten viure arreu.

Lloc de trobada: Aparcament del restaurant Font Moixina

Horari: de 9.30 a 13.30 hores

A càrrec de: Jordi Artola i Casacuberta, biòleg