Retirada de quatre arbres de la Plaça Clarà d’Olot

11 d'octubre de 2023

Aquest matí han començat els treballs per retirar quatre arbres i podar una punta seca d’un cinquè exemplar a la Plaça Clarà. L’empresa Xavier Pujolar Serveis d’Arboricultura s’encarrega de l’actuació que suposarà la retirada dels exemplars, que estan situats en diferents parterres de la part superior de la plaça. Es tracta de dues coníferes, un grèvol i una magnòlia que els tècnics de SIGMA havien detectat que s’havien mort. 

Tot i que segons els experts els arbres no presentaven perill de caiguda imminent, s’ha optat per retirar-los per minimitzar riscos en un espai tan transitat com la Plaça Clarà.

La falta de pluges i la intensa calor d’aquests últims mesos ha provocat la mort dels arbres que aquest matí s’han començat a retirar. Els treballs han començat a primera hora del matí i consisteixen en la tala dels arbres mitjançant un camió grua amb pinça i serra incorporada, i es preveu que finalitzi, com a molt tard, demà dimecres.

Mentrestant, els operaris de la Fageda amb la supervisió del Consorci SIGMA continuen treballant en la millora de l’arbrat de la ciutat. Durant les darreres setmanes d’estiu s’han realitzat algunes podes en verd en diferents espais de la ciutat: Passeig de la Muralla, Eixample Malagrida, plaça de les Planotes, Plaça del pic del bac, Carretera de Riudaura, etc.