Pla Estratègic Participatiu de la Garrotxa 2020- 2030

6 d'abril de 2021

En el marc de l’elaboració del Pla Estratègic Participatiu de la Garrotxa 2020- 2030, el proper 7 d’abril es posen en marxa les taules participatives, un instrument per recollir i copsar els interessos i inquietuds de la població envers els futur de la comarca de la Garrotxa, amb l’horitzó 2030. L’objectiu  de disposar d’un Pla Estratègic per a la comarca, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, va sorgir del Consell Comarcal de la Garrotxa, amb l’adhesió i compromís dels vint-i-un municipis de la comarca, doncs la seva participació és clau per elaborar un pla que reculli les diverses realitats del territori. Amb aquesta idea, des dels diversos municipis de la Garrotxa s’han creat espais d’informació a la ciutadania i coordinació, i seran agents actius per fer arribar el projecte a la seva població.

Així doncs, partir del 7 d’abril es podrà trobar un punt físic d’informació a cada municipi de la Garrotxa -situat principalment als ajuntaments- on, a banda d’informar-se, es podrà recollir i omplir l’enquesta en paper (una enquesta que també es podrà trobar en format digital al web).

També, des dels municipis, es promourà la difusió del procés a les escoles a través d’un taller participatiu, amb la voluntat de recollir l’opinió d’infants i joves. Així mateix, es facilitarà a les entitats i organitzacions de la Garrotxa que puguin aportar de manera col·lectiva la seva veu al procés.

A partir del 7 d’abril es podran trobar en obert tots els recursos, tallers i dinàmiques per entitats, al web www.garrotxaresilient.cat

16 taules participatives per abordar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en clau garrotxina.

Les taules participatives seran temàtiques i tindran lloc cada dilluns i dimecres de 6 a 8 del vespre en format virtual, per participar-hi cal inscripció prèvia a  www.garrotxaresilient.cat

Les sessions són obertes a tothom i altament participatives, dissenyades amb voluntat d’obtenir informació de valor per al futur Pla Estratègic de la Garrotxa. Es recomana assistir a aquelles taules que siguin més rellevants per als interessos i les motivacions diversos de la població. No calen coneixements específics per assistir-hi, però sí que és recomanable haver-les preparat mínimament: reflexionant sobre el tema proposat i, si és possible, haver-ne pogut parlar amb l’entorn.

Les taules participatives del Fem Garrotxa s’agrupen en 4 grans eixos: (1)Planeta, (2) Persones, (3) Prosperitat, i (4) Pau i Partenariat. Cada eix contempla 4 sessions, sumant un total de 16 taules participatives inspirades en els ODS que proposen debats clau per a la comarca de la Garrotxa.