Parada informativa sobre el mosquit tigre al mercat d’Olot

26 de juliol de 2021

Un any més l’Ajuntament d’Olot, gràcies al Dipsalut, ha instal·lat una parada informativa sobre el mosquit tigre. Coincidint amb la celebració del mercat setmanal, tècnics del Servei de Control de Mosquits s’han desplaçat fins a la Plaça Rector Ferrer per sensibilitzar la població de mesures preventives que es poden aplicar per evitar la proliferació del mosquit tigre. Aquest matí s’han atès 52 persones.

El mosquit tigre és una espècie invasora que causa molèsties a la població degut a les seves picades i que, a més, pot ser agent transmissor d’algunes malalties. La seva incidència depèn de la presència d’aigua, ja que pon els ous en recipients que contenen aigua i on les seves larves poden créixer.  

L’Ajuntament, donant continuïtat a les actuacions dels anys anteriors, aplica tractament biològic als embornals i altres punts d’acumulació d’aigua dels espais públics de la ciutat.

Els ciutadans també tenen un paper molt important en evitar la proliferació del mosquit tigre ja que es calcula que entre el 80 i 90% d’espais on l’insecte pot criar són privats. Per aquest motiu és molt important que cada persona es responsabilitzi d’evitar que el mosquit criï a casa seva.

A la nostra ciutat és rellevant el cas dels horts, a on els bidons de recollida d’aigua de pluja, pots, galledes i altres estris son llocs potencials on es pot acumular aigua que permeten la cria al mosquit.

L’Ajuntament us pot facilitar gratuïtament tela mosquitera per a tapar els bidons i altres recipients que contenen aigua. Cal anar a recollir-les al Consorci SIGMA (Ctra. Riudaura 94; horari 8h a 15h).

Si bé el mosquit tigre comença a estar actiu a partir del mes de maig, a mesura que avança l’estiu augmenta la població d’aquest insecte, essent els mesos d’agost i setembre quan més molèsties pot causar.

La parada informativa tornarà al mercat d’Olot el dia 23 d’agost.