Maià de Montcal aposta per l’autocompostatge

10 de juny de 2021

Dins el marc d’una nova campanya de foment de l’autocompostatge, ahir dimecres es va fer el lliurament de 15 autocompostadors pels veïns del municipi de Maià de Montcal que es van interessar en aquesta tècnica de recuperació de residus. El lliurament d’aquests autocompostadors ha comptat amb la participació de tècnics del SIGMA, que han assessorat als assistents sobre el  funcionament  d’aquests dispositius.

L’adquisició d’aquests compostadors i la realització de la campanya informativa ha estat possible gràcies a la subvenció atorgada per l’Agència de Residus de Catalunya a l’Ajuntament de Maià de Montcal, en el marc del foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals. No és la primera vegada que el municipi aposta per l’autocompostatge, ja que en els darrers anys s’han realitzat varies campanyes pel foment de l’autocompostatge que han suposat l’entrega d’un total de 34 compostadors casolans per a veïns i veïnes del municipi.

Cal recordar que el Programa de Gestió de Residus Municipals de la Garrotxa 2018 – 2023 preveu gestionar la matèria orgànica generada a les llars mitjançant l’autocompostatge (sigui casolà o comunitari) en aquells municipis o nuclis considerats disseminats, a on no es recull la matèria orgànica amb contenidors. A la Garrotxa, es tracta de municipis com Mieres, Maià de Montcal o Sant Ferriol, amb menys de 400 habitants. A la resta de la comarca, la recollida de la matèria orgànica es fa mitjançant contenidors i el 2020 se’n van recollir 3.664 tones, que van ser tractades a la Planta de Compostatge de la Garrotxa i transformades en compost.