Establiments de restauració i servei a domicili

18 de març de 2020
Una de les mesures extraordinàries per combatre l’expansió del coronavirus COVID-19 ha estat el tancament dels bars i restaurants. La mitjanit de divendres a dissabte va entrar en vigor la mesura dictada per la Generalitat per tal que bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració baixessin la persiana com a mesura per evitar la propagació del coronavirus. El Consorci SIGMA, ha rebut aquests dies les consultes de responsables de negocis que s’han interessat per servir menjar a domicili.

Els establiments que hi estiguin interessats han de tenir en compte el següent:

-els establiments d’alimentació, ja siguin comercials o de restauració, que vulguin fer distribució o venda al mateix municipi ja sigui a consumidor final o via servei a domicili hauran de comunicar-ho a l’Ajuntament.

– fer-ho mitjançant una instància genèrica que cal presentar telemàticament a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat . 

– a nivell de seguretat alimentària, en el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19, aquests establiments hauran de  seguir les normes generals de seguretat alimentària i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus. Les mesures de seguretat alimentària inclouen el control de la higiene, de les temperatures i de l’envasat dels plats cuinats en totes les fases d’elaboració, incloent la fase de transport. Concretament per l’envasat, caldrà utilitzar materials aptes per a l’ús alimentari i el transport s’haurà de fer a una temperatura controlada i en el menor temps possible. 

– Cada establiment ha de revisar la seva assegurança. 

En cas de qualsevol dubte o consulta, poseu-vos en contacte amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa abans d’iniciar el procés (al 670.40.19.47 i demaneu per Neus Giménez o bé a ngimenez@garrotxahostalatge.cat).