Crida per fer un bon ús de la deixalleria mòbil i voluminosos

11 de maig de 2020

El passat dilluns 27 d’abril van tornar a entrar en funcionament diversos serveis de recollida de residus que havien quedat suspesos amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per la COVID-19. Es va reprendre el servei de deixalleria mòbil d’Olot i es va reobrir al públic la deixalleria comarcal, ubicada a la carretera de les Feixes. Al mateix temps, es va tornar a posar en marxa el servei de recollida de trastos i voluminosos a la ciutat. Una setmana més tard, el 4 de maig, van tornar entrar en servei les deixalleries mòbils de la comarca.

Amb la posada en marxa de la deixalleria mòbil, s’ha produït un augment considerable dels materials recollits, molts dels quals no s’haurien d’haver deixat en aquestes instal·lacions. També s’han localitzat trastos i andròmines al carrer, al costat de les àrees de contenidors. Per aquest motiu, des del Consorci SIGMA es fa una crida a la responsabilitat ciutadana per reciclar i separar correctament els materials i no deixar residus i andròmines al carrer per facilitar la feina, optimitzar els serveis i, alhora, evitar contagis de la COVID-19. 

Des del SIGMA es recorda que el servei de recollida de materials voluminosos està dissenyat per facilitar el reciclatge i la correcta gestió de les andròmines de particulars. Poden utilitzar aquest servei totes les persones que necessitin desfer-se de mobles, electrodomèstics, trastos vells i objectes domèstics que, pel seu pes o volum. no es poden deixar als contenidors. Sempre, en petites quantitats – entre 3 o 4 objectes- i si, abans, s’ha sol·licitat a l’Ajuntament.

Per sol·licitar la recollida de voluminosos els olotins han de trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà al 972 27 91 01 per concretar el dia i hora i coordinar la recollida. Aquest servei, que és gratuït, no està previst ni es fa càrrec de runes, residus especials com fluorescents, pneumàtics, bateries, piles, pintures, dissolvents, olis, medicaments o altres que cal dur directament a la deixalleria comarcal. El servei tampoc s’encarrega de recollir material industrial, comercial, de petits tallers o que provinguin de la neteja de locals o cases. Tampoc es poden recollir materials que no són voluminosos, ni de difícil transport així com tampoc líquids o aquelles deixalles que, els ciutadans, poden abocar als contenidors de rebuig o de recollida selectiva.  

Pel que fa a l’ús de la deixalleria mòbil, no s’hi poden abocar ni portar deixalles procedents d’activitats econòmiques, comerços, indústries o tallers així com tampoc mobles vells ni trastos voluminosos que cal gestionar-los a través del servei de recollida d’andròmines. Al mateix temps, cal recordar que tots els residus que s’hi portin s’han de dipositar dins dels contenidors corresponents i és important mantenir les instal·lacions en bones condicions de netedat i ordre.

A continuació, us recordem, els horaris dels serveis:

DEIXALLERIA COMARCAL

Carretera de la Feixes sn –  17800 Olot

Telèfon: 972 276427

Horari:

D’octubre a abril

De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 18:00.

Dissabtes de 10:00 a 18:00.

De maig a setembre

De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 19:00.

Dissabtes de 10:00 a 18:00.

DEIXALLERIA MÒBIL

La deixalleria mòbil d’Olot es trobarà als punts establerts per calendari de dilluns a divendres de les 6:00 a les 17:00 hores i els dissabtes de 6:00 a 13:00 hores. 

SERVEI DE RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

Es poden realitzar les trucades per encarregar el servei trucant a l’OAC de l’Ajuntament d’Olot al telèfon 972 27 91 01 de dilluns a dijous de 8.00 a 18.00 h i els divendres de 8.00 a 15.00 h.

Es pot consultar més informació i el calendari aquí.